Rondvaart door de Zwolse grachten met stadsgids

In de winter is onze boot dicht en verwarmd.


maan, wo, don, vrijdag


Een 60 minuten durende rondvaart, onder begeleiding van een gepassioneerde gids.

Tickets vanaf € 12,50

Gaat u gezellig mee met onze rondvaartboot door het centrum van Zwolle?

U vaart een uur door de grachten van Zwolle en we varen dan via de ster van Zwolle. Zodat u in een uur het oude centrum van Zwolle heeft gezien met al zijn historie. Onze Gids vertelt u tijdens de rondvaart door Zwolle over de rijke historie van de Stad.

Onze rondvaartboot kan in de winter helemaal dicht en is hij verwarmd.

U kunt ons vinden aan de Harm smeenge kade 13, vlak bij  de mediamarkt. We zijn te herkennen aan onze gele vlaggen.

Dit zijn onze gidsen Wim en Bert.

“Na mijn pensionering ben ik in 2019 stadsgids geworden. Als geboren zwollenaar heeft de geschiedenis van Zwolle mij altijd bijzonder geinteresseerd. Toen de mogelijkheid zich voordeed om bij Nico Schoone stadsrondvaarten te gaan doen heb ik geen moment geaarzeld. Ik houd erg van varen en het vertellen over onze prachtige stad vanaf het water is geweldig leuk om te doen.”


Wim Rolwes, stadsgids

“Hallo, mag ik mij even voorstellen, ik ben Bert Helbers geboren en getogen in de van oudsher mooie Hanze – en vestingstad Zwolle. Omdat ik erg trots ben op mijn stad ben ik stadsgids en schipper/gids geworden om bezoekers/ toeristen rond te leiden door het oude centrum en over de mooie grachten te varen en de vele highlights te laten zien van Zwolle. Ik hoop u een keer te treffen op de rondvaartboot van Botenverhuur-Schoone.”


Bert Helbers, stadsgids

Volg ons!

© Botenverhuur-Schoone - Algemene voorwaarden